Reflecteren om goede keuzes te maken in werk en leven

geplaatst in: Korte inspiratie video's | 0

 

‘Ik had de verkering met je moeder moeten uitmaken.’ Dat zei mijn vader in 2004 toen ik hem een maand voor zijn dood vroeg: als je terug kijkt op je leven, wat had je dan anders willen doen? Als HR-mens zeg ik altijd wat oneerbiedig dat ik een exit-interview met hem had. Het was het eerste en tegelijkertijd laatste echte gesprek dat ik met mijn vader had. Niet langer in de ouder-kindrelatie, maar als twee volwassenen.

Ik heb zijn tragiek gezien. Wat het met je doet als je vlak voor je dood erkent dat je eigenlijk andere keuzes had willen maken in je leven. Het was een betekenisvolle ontmoeting voor ons allebei. Het heeft me geïnspireerd om de goede keuzes voor mezelf te maken. Hoe spannend ook en ongeacht de consequenties. Dit vraagt reflectie.

Ik heb er nu mijn werk van gemaakt om je precies in dit proces te helpen: trouw blijven aan jezelf, no matter what! In mijn loopbaancoaching nodig ik je dan ook altijd uit om te reflecteren. Om te voelen wat (niet) goed voelt. Hier betekenis aan te geven, conclusies aan te verbinden, doelen en acties aan te koppelen.

Lees ter inspiratie ook mijn blog uit december 2018. Je vindt de blog hier.

Ook in mijn blog van september 2021 besteed ik aandacht aan reflectie. Je vindt deze blog hier.

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin