Eén keer in de maand organiseer ik een ‘live’ kennismakingsworkshop ‘Kantelen in werk’, gekoppeld aan mijn boek Spring! Je vindt de datum van de eerstvolgende hiernaast.

Liever online 1-op-1 de workshop plannen? Kan ook! Kijk dan hier verder.

Veranderende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo, dat weten we allemaal.

Ons werkleven ontwikkelt zich steeds meer naar hybride werken. Deels een baan en deels op interim basis klussen aannemen. Of een paar dagen op uitzend- of vrijwillige basis werken en daarnaast ondernemen. Of als ondernemer samenwerken met andere ondernemers in projecten. Of twee banen bij twee organisaties. Het kan allemaal.

Naast dat de arbeidsmarkt verandert, veranderen we als werkende mensen ook. Onze eigen wensen en verlangens mogen meer de boventoon voeren. Veel mensen raken een beetje klaar met het oude systeem van hiërarchie. Het werken ‘onder een baas’ begint bij steeds meer mensen te knellen. We willen meer vrijheid en doen, wat er toe doet. Om zo van waarde te zijn voor anderen, geld te verdienen en een bestaansrecht op te bouwen.

Naast ontwikkelingen als flexibilisering en toenemende onzekerheid, lopen steeds meer mensen vast. 1,4 miljoen werkenden staan op omvallen, aldus CNV (artikel NOS december 2019), en in 2018 hadden 1,3 miljoen mensen een burn-out (cijfers TNO en Centraal Bureau voor de Statistiek).

Alle ontwikkelingen – ook die van toenemende burn-out – vragen dat je steeds beter moet weten wie je zelf bent en wat voor jou belangrijk is. Om te kunnen sturen op je eigen zingeving, vorm en inhoud van werk. Om jezelf serieus te nemen en tot je recht te laten komen. Nieuwsgierig hoe je dit doet?

Kantelen in werk

Als je kantelt in werk, dan betekent dat, dat je niet langer automatisch een aangeboden werkprofiel als uitgangspunt neemt. In plaats daarvan neem je jezelf als uitgangspunt. Je kantelt steeds meer van werken vanuit een systeem/opdracht, naar werken vanuit eigen verbinding, vanuit je eigen opdracht (in de wereld). Dit kan binnen en/of buiten organisaties zijn. Dit kan ook meerdere vormen kennen. Je hoeft niet langer te denken in één baan.

De veranderende arbeidsmarkt vraagt, dat je jezelf beter leert kennen, beter waardeert en serieus neemt. Het gaat om jou: jij, met al je talent, kwaliteiten, kennis en ervaring, jouw motieven en drijfveren. Dat wordt uitgangspunt en van daaruit ga je koersen, keuzes maken en acties formuleren. Spannend, want jezelf serieus nemen betekent ook dat je onderzoekt wie je zelf bent, expliciet maakt wat jij wilt en wat jouw verwachtingen zijn, en ook dat je loslaat wat niet langer bij je past.

Hoe ontdek je voor jezelf waar jij blij van wordt, waar het jou om gaat, waar jij goed in bent, en hoe stuur je hier op? Welke onderwerpen verdienen je aandacht en ontwikkeling? Groeien naar zingeving in werk en duurzame inzetbaarheid gebeurt niet vanzelf. Daar weet ik alles van. Het vraagt aandacht, reflectie, doelen en actieve sturing.

In mijn kennismakingsworkshop ‘Kantelen in werk’ gaan we hiermee aan de slag. Ik deel mijn praktijkervaring, mijn zeven tips. Zeven onderwerpen die je bewuste aandacht en sturing verdienen.

Het is geen theoretische uiteenzetting. Alles wat ik breng illustreer ik met anekdotes uit mijn eigen werkleven. Daarbij neem ik je als deelnemer mee in kleine opdrachten, om ook stukjes van je eigen ervaring te delen. Op deze manier is mijn sessie altijd verhalend, leerzaam, herkenbaar en inspirerend.

Een paar reacties van deelnemers:

Het was inspirerend om je eigen verhaal te horen en daar uit te halen wat mij verder kan helpen!

“Je verhaal was interessant, ik heb ervan genoten en ga het zeker gebruiken voor mijn eigen proces.” 

“Nuttige sessie, mooie aanvulling op het boek Spring! Je hoort ook eens andere verhalen, waaruit je inspiratie kunt halen. Stof tot nadenken.”

“Inspiratiesessie was leerrijk. Het heeft mij aan het denken gezet om de drempel over te gaan en durven. Goeie tips voor het bereiken van je doelen. Dankje!”

“Ik vond jouw presentatie en workshop inspirerend en uitnodigend, zowel qua inhoud als de manier waarop. Ik heb weer mooie handvatten mee gekregen!”

Wanneer is deze inspiratiesessie voor jou ?

  • Als je vindt dat het nu serieus tijd is voor meer gerichte actie wat betreft je werk.
  • Als je voelt dat je wilt verkennen hoe je kunt sturen op de ontwikkeling van je werk en je werkplezier.
  • Als je tot de conclusie bent gekomen dat je toch echt zelf verantwoordelijk bent voor je eigen werkgeluk.
  • Als je bereid bent in je eigen persoonlijke ontwikkeling te investeren.
  • Als je nu zover bent dat je ook wilt doorpakken.

Het resultaat van deze sessie

Als je deze 7 tips toepast in je eigen leven, maak je gegarandeerd een stap op je groeipad naar werken in verbinding met jezelf. Onwijs belangrijk om overeind te blijven in de veranderende arbeidsmarkt.

We gaan tijdens de sessie een interactieve verkenning doen op de tips en je huidige struggle scherp maken.

Aan het eind van de sessie weet je meer over jezelf, heb je aangescherpt waar het momenteel ‘knelt’ of schuurt in je werk èn heb je voor jezelf een concrete actie afgesproken om tenminste 1 tip toe te passen in je leven.

Praktische informatie

Wanneer : woensdag 22 december 2021 van 9.00 tot 11.00 uur
Hoe : ontmoeting in Het Coachhuis te Leusden
Prijs : € 35,– inclusief BTW (21%)
Inschrijving en betaling doe je via onderstaande button.

Toe aan jezelf belangrijk vinden?

Klaar voor actie en je volgende stap?

Schrijf je in voor deze sessie en laat je inspireren tot gelukkig werken!

Ja, ik wil inspiratie en schrijf me in!

Leuk je te ontmoeten!