Ontwikkeladvies NL leert door, mijn traject

geplaatst in: Gratis tips | 0

Gratis Ontwikkeladvies, voor wie?

Vanaf 1 december wordt het mogelijk een gratis Ontwikkeladvies traject te volgen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur. De doelgroep voor het traject is iedereen, die een relatie heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit zijn werknemers, ZZP-ers, ondernemers, flexwerkers en werkzoekenden. Alleen gepensioneerden komen dus niet in aanmerking voor deze regeling.

Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar.

Kijk voor algemene informatie op de website van de overheid Hoe werkt Nederland.

Waarom een gratis Ontwikkeladvies?

Voor ieders toekomst op de arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of ergens anders.

Het gratis Ontwikkeladvies wil je hier bewust van maken en ook actief mee bezig laten zijn. Het is goed om na te denken over je eigen waarde op de arbeidsmarkt en de houdbaarheid van je huidige werk. Met een ontwikkeltraject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Wat behelst het gratis Ontwikkeladvies?

Het ontwikkeltraject omvat 4 uur individuele loopbaancoaching met een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Verplicht onderdeel van het traject is een gevalideerde Arbeidsmarktscan. De Arbeidsmarktscan geeft je op een onderbouwde en objectieve manier, informatie over je huidige positie op de arbeidsmarkt. Ook wordt er een uitspraak gedaan over de verwachte kans op werk per regio en je arbeidskans over 5 jaar.

Het ontwikkeltraject geeft je inzichten in jezelf en je eigen inzetbaarheid. Met begeleiding van je coach maak je je ontwikkel- en actieplan, om zo bewust te sturen op je inzetbaarheid en toekomst van werk.

De loopbaanadviseur verzorgt de administratie en subsidieaanvraag.

Hoe ziet mijn traject eruit?

Mijn traject omvat 4 uur loopbaancoaching:

  • een online intake (0,5 uur), en drie persoonlijke of online gesprekken
  • een digitaal af te nemen gevalideerde Arbeidsmarktscan, waarmee je zicht krijgt op je waarde op de arbeidsmarkt en hoe je inzetbaarheid te onderhouden
  • online gevalideerde testen, om je talenten en drijfveren in kaart te brengen
  • (optioneel) toegang tot Arbeidsmarktverkenner, waarmee je beschikt over een zeer innovatieve match tussen je profiel, beroepen en actuele vacatures. Deze faciliteit bied ik je gratis aan als dit meerwaarde voor je heeft. We stemmen dit af tijdens de intake.
Wat gaan we doen?

We doen eerst online een intake.

Ter voorbereiding op ons eerste gesprek (1,5 uur) vul je online een Arbeidsmarktscan in.

In onze gesprekken bespreken we de uitkomsten van je Arbeidsmarktscan, staan we stil bij je belangrijkste talenten en drijfveren en doen we verrassende oefeningen, waarmee je zicht krijgt op wat voor jou interessant en belangrijk is in werk. Je haalt feedback op, reflecteert en vormt je op basis van alle input een beeld bij je ontwikkeling. Je trekt conclusies en formuleert doelen en te ondernemen acties.

In ons laatste afrondende gesprek bekijken we je ontwikkel- en actieplan en verkennen we eventueel samen hoe je de Arbeidsmarktverkenner voor jou kunt laten werken. Ook ronden we het traject administratief af, zodat ik mijn dossier compleet heb voor de subsidieaanvraag.

Na dit traject ben je scherp op je inzetbaarheid en klaar om gerichte acties te ondernemen. Deze acties kunnen gaan over mogelijkheden verkennen binnen je huidige organisatiecontext of over het benaderen van de arbeidsmarkt of opleidingsmogelijkheden verder onderzoeken.

Mocht je hulp willen bij het implementeren van je acties, dan kan dit met behulp van follow-up coaching. Ik bied je ‘op maat’ coaching en ondersteuning.

Hoe en waar ontmoeten we elkaar

De intake doen we online via Skype of Zoom. Tijdens de drie gesprekken zien we elkaar wisselend ‘live’ en online. We ontmoeten elkaar in Het Coachhuis te Harderwijk, Leusden of Almere.

Het resultaat
  • Inzicht en bewustwording

Je hebt je een beeld gevormd bij je arbeidsmarktwaarde en bent je ook meer bewust wat je hebt te bieden. Je hebt zicht op je te ondernemen acties om te sturen op je inzetbaarheid.

  • Doelen en actie

Je hebt je doelen gesteld, een ontwikkelplan opgemaakt en je eerstvolgende acties staan. Dit heb je in handen, heel concreet. Wellicht zie je mogelijkheden binnen je huidige organisatie en stem je je doelen en acties hier op af.

  • Verkenning arbeidsmarkt

De Arbeidsmarktverkenner geeft je gericht inzicht in je werkmogelijkheden. Je hebt toegang tot een uitgebreide bron aan arbeidsmarktinformatie, waaronder alle actuele vacatures en beroepen van Nederland. Op basis van je eigen persoonlijk profiel kun je matchen. Ook kun je vanuit je huidige functie, of interessante functies, zoeken naar beroepen en vacatures. Je krijgt direct inzicht in passende opleidingsmogelijkheden door een koppeling met de database van Springest. Deze optie is interessant als je gericht de arbeidsmarkt wilt benaderen.

Reacties van deelnemers

‘Ik ben weer op scherp gezet en had me niet echt gerealiseerd dat robotisering een bedreiging vormt voor mijn werkgelegenheid. Ik voel nu ook meer de noodzaak om vooruit te denken.’

‘De rapportages geven me inzicht en ik kan ermee verder, fijn.’

‘Ik wist het eigenlijk al wel, maar voel nu hernieuwde energie om ook echt aan de slag te gaan.’

Kijk voor meer aanbevelingen hier.

Praktische informatie

Tijdsduur : 1,5 maand
Prijs : Vanaf 1 december 2020 gratis in het kader van subsidieregeling ‘NL leert door’ zo lang er budget beschikbaar is. 

Combinatie met biografisch traject Wat je doet ben jezelf

We kunnen dit gratis Ontwikkeladvies combineren met mijn biografisch traject. De (verplichte) Arbeidsmarktscan blijft staan en toegang tot de Arbeidsmarktverkenner komt te vervallen. We vervangen de testen door een biografisch diepte-interview en je ontvangt een door mij uitgewerkte analyse in de vorm van je ‘levensportret’. Kijk voor informatie over mijn biografisch traject hier.

Deze combinatie vraagt één extra (betaald) coachgesprek van 1,5 uur en kost je € 250,– exclusief BTW (21%). Voor deze prijs heb je dan 5 gesprekken mét een verdiepend biografisch interview en portret. Mocht dit je aanspreken, laat het me weten.

Aanmelden

Aanmelden voor mijn gratis Ontwikkeladvies traject doe je door de intakevragen te beantwoorden.

Zodra ik je antwoorden ontvang, bel ik je om onze online intake (vanaf 1 december) te plannen. Tijdens de intake verzorg ik je registratie voor de regeling en plannen we samen onze gesprekken in.

Spreek je graag!

Reina

Deel dit artikel met je netwerk > Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin