Ruim 1,5 jaar heb ik gewerkt aan het project Kantelen in werk / Krachtverhalen, in samenwerking met heel veel andere mensen. Dit mondde uit in het schrijven van mijn boek Spring! Naar werken in verbinding met jezelf, dat ik in januari 2017 heb uitgegeven.

Begin 2015 stelde ik mezelf de vraag: ‘Wat vind ik nou ècht leuk, waar zitten voor mij de ‘flow elementen’ in mijn werk?’ Zo terug kijkend kwam ik uit op drie dingen:

  1. Echt: ik kom graag tot het echte, wezenlijke.
  2. Uitdragen: mijn verworven kennis en ervaring draag ik graag uit.
  3. Procesbegeleiding: ik vind het leuk een leidende rol op me te nemen.

Na tien jaar als zelfstandig professional te werken in interim P&O- en outplacementopdrachten, voelde ik een verlangen om m’n werk als zelfstandige te vernieuwen. Ik wilde niet langer in de stand staan om nieuwe interim-opdrachten op mijn pad te laten komen en deze zoveel mogelijk proberen te ‘buigen’ en vorm te geven op een manier die mij energie geeft. Ik wilde meer in mijn kracht staan, werk doen waar ik ten volle mijn kwaliteiten en ‘flow-elementen’ kan benutten en waarbij ik er ook zelf op stuur dat dit gebeurt. Kort gezegd: niet langer afwachten of iemand een beroep gaat doen op mijn kracht, maar zelf op eigen initiatief met mijn kracht iets neerzetten in de wereld.

In een nacht in februari 2015 stelde ik mijzelf de vraag:

‘Als ik mijn eigen angst overstijg, wat doe ik dan?’

En zo ben ik april 2015 gestart met het project Kantelen in werk / Krachtverhalen. Ik werd projectleider van m’n eigen project, dat gaat over wezenlijke dingen en waarin ik mijn kwaliteiten en ervaring ten volste kan benutten.

Ik ben mensen gaan interviewen over het proces van loslaten (van werk). Dit heeft geleid tot vele mooie krachtverhalen, die gratis zijn te downloaden van mijn website. De krachtverhalen zijn belangrijke input voor mijn boek Spring!

Het project – en dan vooral het schrijven van mijn boek –  groeide uit tot een persoonlijk proces en leidde mijn eigen kanteling in. Ik had ook (weer) wat los te laten, namelijk het HR-vak waarin ik al meer dan 20 jaar werkzaam was en mijn interim bestaan. Met Janssen Coaching werk ik nu volledig vanuit mijn eigen binnenkant geïnspireerd om die dingen in de wereld te zetten, die er voor mij toe doen en waarmee ik van waarde ben voor anderen, om zo mijn geld te verdienen.

Dat is wat ik bedoel met ‘kantelen in je werk’. Niet het aangeboden werkprofiel is langer (automatisch) uitgangspunt, maar jij. Jij met al je talenten, kennis, ervaring, kwaliteiten, jouw waarden en drijfveren. Dit is uitgangspunt en van hieruit ga je werkactiviteiten ontplooien die hier bij passen en je geld verdienen.

Dit kan nog steeds een baan zijn in een organisatie. De vorm is minder interessant. Als JIJ maar uitgangspunt bent en volledig tot je recht komt.

Voor mij is de vorm ondernemen én een baan. Als loopbaancoach kan ik nu met veel vreugde zeggen dat ikzelf en ‘mijn waarom’ uitgangspunt zijn in de dingen die ik doe. Eindelijk. In mijn boek Spring! Naar werken in verbinding met jezelf vertel ik daar meer over. Je leest hierin ook wie allemaal betrokken zijn geweest bij dit project.