Bezinnen op werk

Nu is een fantastisch moment om te bezinnen op je werk!

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo, dat weten we allemaal. Misschien dat het na de Corona tijd wel nooit meer hetzelfde wordt. We gaan allemaal heroverwegen, hoe dan ook! Werkgevers op hoe ze werk organiseren en wij als werkende mensen op wat we nou écht belangrijk vinden in ons leven.

Stil staan, geeft ook de kans om weer even met jezelf te verbinden.

Voel je je onrustig, opgejaagd, onder druk staan, een speelbal, uitgeblust of op een andere manier ongelukkig onder je werk?

Ben jij onderweg op een doodlopende weg?

Wil je dit anders?

Haal inspiratie uit mijn sessie!

Kantelen in werk

Solliciteer je in de regel vanuit de afweging of je kunt voldoen aan de vraag van de ander? Vormt de vraag van de ander jouw vertrekpunt en vraag jij je af of je het kunt en of het je leuk lijkt? Soms boet je in op dat laatste. Het ‘kunnen’ is genoeg, leuk is bijzaak. Herkenbaar?

Ik noem dit een korte termijn strategie. Op deze manier kun je in je werkleven zomaar doende gaan met zaken die je eigenlijk niet interessant of belangrijk vindt. Op de wat langere termijn nekt je dit.

Naarmate de jaren klimmen, ga je steeds meer doende met de vraag: wat doet er voor mij toe? Wat vind ik waardevol, waarmee ik van betekenis wil zijn voor anderen? Zodra je met deze ogen gaat kijken en vanuit je eigen antwoorden invulling gaat geven aan je werkleven, voed je ook jezelf. Dit zie ik als de meer duurzame strategie.

Als je kantelt in werk, dan neem je jezelf als uitgangspunt. Je kantelt steeds meer van werken vanuit een systeem/opdracht, naar werken vanuit eigen verbinding, vanuit je eigen opdracht (in de wereld). Dit kan binnen en/of buiten organisaties zijn. Dit kan ook meerdere vormen kennen. Je hoeft niet langer te denken in één baan.

Kantelen in werk betekent dat je jezelf beter wilt leren kennen, waardeert en serieus neemt in de keuzes die je maakt.

Hoe ontdek je voor jezelf waar jij blij van wordt, waar het jou om gaat, waar jij goed in bent, en hoe stuur je hier op? Welke onderwerpen verdienen je aandacht en ontwikkeling? Wat draagt bij aan jouw plezier en ervaren zingeving in werk? Weet je dat? Werkplezier gebeurt niet ‘vanzelf’. Daar weet ik alles van. Het vraagt je aandacht, reflectie, doelen en actieve sturing.

In mijn sessie gaan we hiermee aan de slag. Ik deel mijn zeven tips. Zeven onderwerpen die je bewuste aandacht en sturing verdienen. Kijk onder de tab ‘spreker’ op mijn website, wat het eerdere deelnemers heeft gebracht .

Online groepssessie

Dit kan prima online! Schrijf je in voor mijn online groepssessie op vrijdag 3 juli om 9.00 uur. De workshop gaat via ZOOM en duurt 1,5 uur. Je investering is slechts € 15,–.

Na aanmelding ontvang je van mij per mail de link waarmee je op 3 juli kunt deelnemen.

Ik ontmoet je graag online!

 

Ja, ik wil inspiratie en schrijf me in!